Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Το καλυτερο αντιδοτο του ερωτα

Όπως ο έρωτας μπαίνει στις καρδιές σαν τον κλέφτη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βγαίνει. 
Οβιδιος

pixabay
So the other days... Τις προάλλες που λέμε και στον τόπο μου, μου ήρθε ήλεκτρονικό μήνυμα από διαδικτυακή φίλη: "Γνωρίζεις κάποιο καλό παιδι για μια φίλη που πρεπει να χωρίσει από μια κακή σχέση;"
Πολλά τα λάθη σε μια τόσο μικρή πρόταση, αλλά το βασικότερο είναι η ιδέα πως για να χωρίσεις από κάτι που δε σου κάνει/αξιζει πρεπει ντε και καλά να βρεις κάτι άλλο, που στην τελική είναι κι αμφίβολο ότι σου αξίζει, απλά το ελπίζεις.
Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω, ας πλέξουμε τα δάχτυλα μας μεταξύ τους και να σκεφτούμε μερικές στιγμές. Ποιος φταίει για αυτη την λάθος ιδέα πως ο έρωτας ΜΟΝΟ με έρωτα περνάει; Ο Οβίδιος. Κάποιοι μπορεί να μην το γνωρίζουν αλλά πρώτος το έγραψε ο Οβίδιος, ένας Ρωμαίος ποιητης στο έργο του "Τα αντιδοτα του Έρωτα". Το εν λόγω βιβλίο το είχα διαβάσει χρόνια πριν, στην προσπάθεια μου να ξεμπλέξω από έναν μονοπλευρο έρωτα που με τυρανούσε χωρίς λόγο για χρόνια. Ο ίδιος δεν το ήξερε βέβαια, μονη μου τυρανιόμουν! Λέει λοιπον ο Οβίδιος, ανάμεσα σε άλλες πολύ σοφές συμβουλές του, πως ο έρωτας περνά πιο εύκολα όταν μπαινει νέος έρωτας στη ζωή σου. Και ισχύει, αλλά δε λύνει το πρόβλημα που υπάρχει.
Cornelis de Vos
Θέλω να πώ, πριν αποφασίσεις να χωρίσεις σκέψου γιατι χωρίζεις; Αν ο λόγος είναι πως μέσα στη σχέση έχασες τον εαυτό σου, ή πως το άτομο δίπλα σου σε κάνει νια νιώθεις λίγη/ ασχημα ή ότι άλλο αρνητικό, τότε η λύση δεν είναι να βρεις έναν αντικαταστάτη. Η λύση είναι να βρεις τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις. Και καθώς όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι, ίσως βρεις τον εαυτό σου πολύ διαφορετικό, εναν νέο ανθρωπο που ψάχνει διαφορετικά πράγματα σε μια σχέση.
Τελικά το πρώτο και καλυτερο αντίδοτο του ερωτα είναι το να αγαπήσεις εσένα. Αν το κάνεις δε θα υπάρχει χώρος στην καρδιά σου για ημίμετρα και κακες σχέσεις. Θα θες μόνο το καλύτερο, γιατι αυτό θέλουμε για κάποιον που αγαπάμε πραγματικά.
Κάνε βόλτες, βγες για καφέ ΜΟΝΗ σου, σκέψου τι πραγματικά σε κάνει χαρούμενη, κράτα σημειώσεις και κάνε μερικά από τα δεκάδες ιντερνετικά ψυχολογικά τεστ που υπάρχουν. Ισως ο εαυτός σου σε εκπλήξει με τις αλλαγές του.
Δώσε μια ευκαιρια στον εαυτό σου, πριν δώσεις ευκαιρία σε εναν ακόμη αγνωστο.


Υγ. Εγω δε θεραπεύτηκα, κι ας ακολούθησα τις συμβουλές. Απλά αγάπησα τον εαυτό μου και μαζι με αυτόν, εκείνο το μικρό κομμάτι μου που δεν ελεγε να ξεκολλήσει απο κείνον. Αλλά αυτό ειναι μια άλλη ιστορία, για μια άλλη στιγμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λετε?