Wednesday, November 13, 2013

Σκουλαρίκια από νεφρίτη



Είναι τρελά μέσα στη μόδα τα κοσμήματα που διακοσμούνται με φούντες (τις υφασμάτινες εννοώ..) οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω κι εγώ σκουλαρίκια παραλλαγή φούντας καθώς δεν είναι υφασμάτινα,  αλλά με χάντρες και συγκεκριμένα από νεφρίτη. Έχουν μέτριο βαθμό δυσκολίας, αλλά μπορεί κάποιος να γίνει πολύ δημιουργικός καθώς τα φτιάχνει. Όπως και να χει το αποτέλεσμα θα ναι μοναδικό!
Αρχιζουμε με τα υλικά.
Θα χρειαστούμε
-διαφανο λεπτό κορδόνι
-δυο μικρά κρικάκια
-2 κρυστάλλινες χαντρες
-δυο σκουλαρίκια γάντζους
-δυο μεσαίες και δυο πιο μακριές  λεπτές αλυσίδες
-δυο καπελάκια
-χαντρες (εγώ χρησιμοποίησα δέκα μεσαίες και τριάντα μικρές λευκές χάντρες από νεφρίτη, και αρκετές μεταλλικές στο χρώμα του μπρούντζου.)

1. Περνάμε τις 2 αλυσίδες (μια μεσαία και μια μεγάλη) στον κρίκο.

2. Κόβουμε δυο κορδόνια (μπορείτε να βάλετε μεταξένιο ή νάιλον νήμα) και τα λυγίζουμε για να δημιουργηθούν τέσσερις άκρες.
3. Περνάμε μια μικρή χάντρα στο νήμα και δημιουργούμε έτσι μια θηλιά απο το νήμα. Αυτή τη θηλιά θα την περάσουμε στο γάντζο του σκουλαρικιού.
4. Έπειτα περνάμε την κρυστάλλινη χάντρα.

5. Μετα, με τη σειρά περνάμε το καπελάκι, τον κρίκο με τις αλυσίδες, και σε καθε ένα απο τα τεσσερα νήματα περνάμε τις χάντρες με όποιο τρόπο θέλουμε.
6. Πειραματιστείτε με χαντρες και χρώματα. Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει και ο,τι δημιουργήσει να το επαναλάβετε για το άλλο σκουλαρίκι του ζευγαριού.
Καλες δημιουργίες!!!

No comments:

Post a Comment

What's your thoughts?