Wednesday, September 23, 2015

Τρεις must see ρομαντικες σειρες εποχής που αξιζει να δεις!

Ειμαι κι εγω ρομαντικη ψυχη βεβαια...
Φορέματα που χρειαζόταν ώρα για να τα φορέσεις, όμως αξιζαν 100% τον κοπο, νοοτροπίες και τρόπος ζωής εντελώς αντίθετος απο το δικό μας αλλα σε μαγνητίζουν; Αν κι εσύ ονειρεύεσαι κατι φορές πως θα ηταν να ζουσες και να ερωτευόσουν σε καποια παλιότερη εποχή, τότε ανηκεις στο κλαμπ των ρομαντικων - και ειμαστε πολλοί στο κλαμπ!
Αν λοιπον η εποχή μας σου φαίνεται -δικαιολογημένα- ξενέρωτη και επιφανειακή σου εχω εδω τρεις δοκιμασμένες σειρές με φοβερά ρούχα, καλογραμμενη ιστορία και ερωτες απο εκεινους που παντα αναρωτιέσαι αν στο καλο συμβαίνουν ή αν μας δουλεύει όλους το Hollywood. 


Ας ξεκινήσουμε:

Outlander
Ας πούμε πως πας για ενα ρομαντικό ταξίδι με τον αγαπημενο σου. Μπορεις να σκεφτείς προορισμους ετσι; Σαντορίνη, Παρίσι, Ρωμη... Σκωτία του 18ου αιώνα, ομως; Αυτό ακριβώς επαθε και η Claire, η πρωταγωνίστρια. Γι αλλού πήγαινε, αλλα με μαγικο τρόπο μεταφέρθηκε στην Σκωτία του 18ου αιώνα. Η σειρα εξιστορεί την προσπάθεια της να προσαρμοστει στον τόπο και στις συνθληκες και σε αυτο τη βοηθά και ο Jamie, ενας (θεικος) Σκωτσεζος πολεμιστης με τη δική του τραγική ιστορία. Θυμίζει αρλεκιν αρκετα, αλλα οσο προχωρά σοβαρεύει και φέρνει στην επιφάνεια διαφορα ζητηματα. 
συν :Η χημεία αναμεσα στους πρωταγωνιστές ειναι φοβερη.
πλην. Καποιες πολύ σκληρές σκηνες μαχης και βασανιστηρίων.



Downton Abbey
Η πασίγνωστη σειρά που προβλήθηκε και στην Ελληνική τηλεοραση αξίζει τη φήμη της και με το παραπάνω. , καθως γινεσαι φιλοξενούμενος αλλα και παρατηρητης μες τον πύργο του Downton. Ομως δεν ακολουθει μονο τις ιστορίες των πλουσίων αλλά σου δείχνει πως ήταν η ζωή και των υπηρετών στον πύργο. Φυσικα δε λείπουν τα δράματα (απο αυτά εχει ενα μπολικα να ευχαριστηθεις) και οι  μεγάλοι ερωτες
συν. Κυριολεκτικα σε τραβάει μεσα στον κόσμο εκείνης της εποχής.




Και για το τελος κρατώ την προσωπική μου αδυναμία...
Poldark (εκείνος που θερίζει στην φωτο πιο πανω)
Ο Ross Poldark γυρίζει απο τον αμερικανικο εμφύλιο και βρίσκει την περιουσία του διαλυμένη, τον πατέρα του νεκρό (δεν τον βρισκει δηλαδη...) και την αγαπημένη του με ενα γάμο στα σκαρια με τον ξαδερφο του. Τώρα ο Ross πρεπει να τα χτίσει ολα απο την αρχή αλλά και να παλέψει για την αγαπη του, παρόλο που μια νεα αγαπη εμφανιζεται με τον πιο επισοδειακο τρόπο απο κει που δεν το περιμένει. Το παπακαλιατικο σενάριο ειναι βασισμενο σε ενα βιβλίο και είχε γίνει σειρά και στα 70s αλλα καμια σχεση, μιας και τοτε δεν επαιζε ο Aidan Turner...  
συν: Ο Aidan Turner (καθόλου δεν καρφωνομαι...) 
πλην: Καποια δυσαρεστα απο κει που δεν τα περιμενες, αλλα παλι, ποιος θελει ενα προβλέψιμο σηριαλ;


No comments:

Post a Comment

What's your thoughts?