Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

3 ιδεες για να αντιμετωπισεις τη μελαγχολια του Σεπτεμβρη / Getting over September blues


Το πώς φτάνει κάθε χρόνο το καλοκαίρι, και πριν καλά-καλά βρέξουμε τα πόδια μας στην θάλασσα, έχει περάσει, είναι ένα μυστήριο διαχρονικό σαν το τρίγωνο των Βερμούδων. Εμένα με πιάνει αμέσως η κατάθλιψη του Σεπτέμβρη- ενός πολύ ωραίου και δροσερού μήνα κατά τα’ άλλα- και δεν είμαι η μόνη. Τα September blues που λένε και έξω, είναι αυτή η κατάθλιψη μετά το καλοκαίρι. Αν τη νιώθεις ήδη, σου έχω τρεις συμβουλές για να τη διώξεις ή έστω  να την περάσεις πιο ανώδυνα!

Κάθε αρχή…
Μη βλέπεις το Σεπτέμβρη ως το τέλος του καλοκαιριού – που είναι- αλλά δες τον σα μια νέα αρχή.  Οι δουλειές μπαίνουν σε τάξη και επιστρέφουμε καθένας στα κατατόπια του, είτε είναι σχολείο, είτε σχολή ή εργασία. Αγόρασε ένα νέο τετράδιο που να ταιριάζει στο στιλ σου και ξεκίνησε να προγραμματίζεις αλλά και να βάζεις στόχους που θα πρέπει να πιάσεις ως το επόμενο καλοκαίρι. Όλος αυτός ο προγραμματισμός θα σε κρατήσει απασχολημένη και ούτε που θα προλάβεις να αναπολήσεις το καλοκαιρι.
 
Aromatherapy
Αρωματο-θεραπεία και όχι μόνο! Δώσε στον Σεπτέμβρη το χαλαρωτικό χαρακτήρα που του αρμόζει.  Αφιέρωσε αυτό το μήνα στον εαυτό σου. Κλείσε ένα ραντεβού με το δερματολόγο για να δεις τη ζημιά που έγινε στο δέρμα σου το καλοκαίρι, κι ένα ραντεβού με τον αισθητικό για να το διορθώσεις. Κάνε διαλογισμό και μασάζ για να προετοιμάσεις το σώμα και το μυαλό σου για το χειμώνα. Γενικότερα, καλόμαθε τον για όλο το μήνα.

Summer never ends.
ΟΚ, αν τα δυο προηγούμενα δεν πιάσουν τότε μένει μια λύση. ΜΗΝ σταματάς το καλοκαίρι σου. Ο Σεπτέμβρης δεν είναι κρύος στη Μεσόγειο, εδώ που τα λέμε, οπότε συνέχισε τα μπάνια, τα παγωτά και τις εξόδους, μέχρι να τουρτουρίζεις από το κρύο. Δική σου είναι η ζωή, δικοί σου και οι κανόνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λετε?