Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

5 βιβλια με δυνατους ερωτες για τη μερα του Αγιου Βαλεντινου


Καθώς μπαίνουμε όλοι σε mood Αγίου Βαλεντίνου σιγά-σιγά, αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε και με ποιους/ποιον/ποια αγαπημένους θα περάσουμε εκείνο το βράδυ. Όμως πιο αγαπημένο άτομο από τον εαυτό μας δε θα έπρεπε να υπάρχει, και γι’ αυτό αν είστε από εκείνους που προτιμούν να περάσουν τις πιο ρομαντικές μέρες του χρόνου μόνοι τους –και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό- έκανα μια λίστα αναγνωσμάτων για σας!
Τα βιβλία που ακολουθούν μιλούν για ερωτικές ιστορίες, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο παθιασμένες. Όλα τους είναι μοντέρνες ιστορίες έρωτα- μαζί με το άγχος και τις νευρώσεις που κουβαλούν οι σύγχρονοι έρωτες, όμως αυτό δεν τους στερεί τίποτα από τη φρεσκάδα και το πάθος που πάει χέρι με χέρι με αυτό το πανάρχαιο συναίσθημα! Ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε τα βήματα των πρωταγωνιστών τους, και να γιορτάσετε μαζί τους έναν ξεχωριστό Άγιο Βαλεντίνο!



1. Υπόθεση Ρόζι, Graeme Simsion 

Ο Ντον Τίλμαν παντρεύεται. Απλώς δεν ξέρει ακόμη με ποια. Το πρόβλημα θα λυθεί με την Υπόθεση Σύζυγος. Έχει σχεδιάσει ένα δεκαεξασέλιδο ερωτηματολόγιο που θα τον βοηθήσει να βρει την τέλεια σύντροφο. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να είναι μπαργούμαν ή καπνίστρια ή να πίνει ή να αργεί. Η Ρόζι Τζάρμαν είναι ακριβώς έτσι. Επίσης είναι γεμάτη πάθος, έξυπνη και όμορφη. Και έχει και τη δική της αποστολή, να βρει τον βιολογικό πατέρα της. Στην αναζήτησή της μπορεί να τη βοηθήσει ο Ντον, που είναι καθηγητής γενετικής. Μέσα από την Υπόθεση Σύζυγος ο Ντον μαθαίνει κάποια αναπάντεχα πράγματα. Γιατί το μήκος των λοβών είναι ανεπαρκής δείκτης σεξουαλικής έλξης. Γιατί το παγωτό έχει διαφορετική γεύση στη Νέα Υόρκη. Γιατί ποτέ δεν έχει βγει δεύτερο ραντεβού. Και γιατί, παρά τις καλύτερες επιστημονικές του προσπάθειες, δεν μπορεί να βρει τον έρωτα: Ο έρωτας σε βρίσκει.

2. Το πιο ευκολο πράγμα στον κόσμο, Tammara Webber

Η Τζάκελιν είναι δευτεροετής στο πανεπιστήμιο που επέλεξε προκειμένου να βρίσκεται μαζί με τον αγαπημένο της από το λύκειο. Εντελώς ξεκρέμαστη όταν εκείνος της ζητάει να χωρίσουν, σώζεται από τα νύχια του επίδοξου βιαστή της από ένα γοητευτικό άγνωστο, τον Λούκας. Αρχικά νομίζει ότι πρόκειται για τον παντελώς αδιάφορο συμφοιτητή της στα οικονομικά, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι δεν είναι άλλος από το βοηθό καθηγητή του μαθήματος, τελειόφοιτο μηχανολόγο στο ίδιο πανεπιστήμιο, ο οποίος έχει αναλάβει να τη βοηθήσει να καλύψει τη χαμένη ύλη. Η έλξη μεταξύ τους είναι έντονη, οι παρεξηγήσεις διαδοχικές και παραλίγο μοιραίες για μια σχέση που φαντάζει καρμική, αλλά τελικά το να βρουν τρόπο να είναι μαζί δυο άνθρωποι που αγαπιούνται είναι "το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο".

3. Γλυκιά Καταστροφή, Jamie Mcguire 

Η Άμπι Αμπερνάθι είναι ένα καλό κορίτσι. Δεν πίνει. Δεν βρίζει. Ντύνεται πολύ συντηρητικά. Πιστεύει ότι έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκοτεινό παρελθόν της αλλά όταν πάει στο κολέγιο για να ξεκινήσει τις σπουδές της τα πράγματα θα ανατραπούν. Θα γνωρίσει τον Τράβις Μάντοξ. Ακαταμάχητος καρδιοκατακτητής αλλά επικίνδυνος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες πάλης. Θα αντισταθεί στη γοητεία του και τότε ο Τράβις θα την παγιδεύσει μ' ένα απλό στοίχημα: αν χάσει ο Τράβις, θα απέχει από το σεξ για ένα μήνα, ενώ αν χάσει η Άμπι, θα μείνει στο διαμέρισμά του ως συγκάτοικός του για ένα μήνα. Δεν υποψιάζεται ότι πίσω από το παρουσιαστικό του καλού κοριτσιού κρύβεται μια πολύ δυναμική προσωπικότητα. Ένταση, αγωνία και ο νεανικός έρωτας σε ένα εθιστικό κοκτέιλ.

4. Η Τέλεια γυναίκα, Nora Roberts

O Ράιντερ είναι ο πιο εσωστρεφής και ο πιο δυσερμήνευτος από τους Μοντγκόμερι. Αποπνέει ένα μυστήριο και μια γοητεία στην οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί, εκτός ίσως από τη Χόουπ, την ξενοδόχο που διευθύνει το Πανδοχείο Μπούνσμπορο. Μεταξύ τους υπάρχει μια υπόγεια ένταση που θα εκδηλωθεί με ένα πρωτοχρονιάτικο φιλί.Τι θα συμβεί όμως όταν ένα πρόσωπο από το παρελθόν της Χόουπ έρθει να τη βρει στο Μπούνσμπουρο; Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της; Τώρα που το τέλειο προσωπείο της έχει διαρραγεί, ο Ράιντερ συνειδητοποιεί ότι η Χόουπ είναι η τέλεια γυναίκα γι’ αυτόν.

5. Το στοίχημα, Jennifer Crusie 

Η Μινέρβα Ντομπς ξέρει πως δεν υπάρχουν χάπι εντ, αυτά ανήκουν στον χώρο της φαντασίας• ειδικά όταν ο άντρας που ζήτησε να σε βγάλει για φαγητό το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει ένα στοίχημα. Βέβαια οφείλει να παραδεχτεί πως Κάλβιν Μόρισεϊ είναι κούκλος. Ο Καλ ξέρει πως δεν πρόκειται να δεσμευτεί, ειδικά με μια γυναίκα τόσο γκρινιάρα όσο η Μιν Ντομπς, παρά τα σέξι παπούτσια της και την εξυπνάδα της. Στο τέλος της βραδιάς που περνούν μαζί είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν.
Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λετε?