Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Μήπως το μακιγιάζ σου σε αρρωσταίνει;



Είναι κομμάτι της εικόνας των περισσότερων γυναικών, για κάποιες μάλιστα είναι και επάγγελμα, ή τρόπος έκφρασης. Αν όμως δεν προσέχουμε τα προιόντα του, το μακιγιάζ μπορεί να είναι και η αιτία ιατρικών προβλημάτων.

Σαν προσεκτική morer μπορείς να είσαι υπέροχα βαμμένη, χωρίς να βάζεις το δέρμα σου σε περιπέτειες. Απλά σιγουψου πως ακολουθεις πιστά τις παρακάτω συμβουλές.

Μασκαρα, eyeliner και σκιες ματιών

Αδιαμφισβήτητα μια καλή μάσκαρα μπορεί να αλλάξει το βλέμμα σου, με ενα απλό πέρασμα πάνω από τις βλεφαρίδες. Πολλές φορές αυτή και το κραγιόν είναι από μόνα τους αρκετά για να αλλάξουν την εικόνα σου, όμως το ίδιο έυκολα μπορούν και να σε αρρωστήσουν. Γύρω από τα μάτια μας υπάρχει μικροχλωρίδα μικροοργανισμών όπως ο σταφυλόκοκκος, και κάθε φορά που το βουρτσάκι αγγίζει τις βλεφαρίδες ή το eyeliner κάνει μια γραμμη στο βλέφαρο και μπαινει πίσω στο δοχείο του, κουβαλά μαζι του και απρόσκλητους επισκέπτες. Καλλυντικά όπως η μάσκαρα και το eyeliner έχουν ουσίες που περιοριζουν τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμων, όμως όσο περνά ο καιρός, οι ουσίες αυτές εξασθενούν και ο κινδυνος μολύνσεων μεγαλώνει.

Χημικά άγνωστων στοιχείων

Το δέρμα είναι κάτι παραπάνω από ένα περιβλημα. Είναι ένα από τα όργανα του σώματος σου, και πρέπει να μην το φορτώνεις με υλικά που μπορεί να το βλάψουν, είτε προκαλώντας αλλεργίες, είτε  σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Οι περισσότερες ευρωπαικές εταιρίες ειναι ευαισθητοποιημένες σε θέματα όπως η ποιότητα των υλικών ή τα πειράματα πάνω σε ζώα, όμως στην αγορά κυκλοφορούν και καλλυντικά από χώρες εκτός Ευρώπης. Πολλά από αυτά είναι περιέχουν ουσίες όπως τα parabens που έχουν συνδεθεί με βλάβες στο αναπαραγωγικό συστημα, ο μόλυβδος, που είναι γνωστή νευροτοξίνη και το τάλκ, που εχει συνδεθεί με τον καρκίνο.

Κακή αποθήκευση και συντηρηση

Συχνά αμελούμε τη φροντίδα και την καθαριότητα των εργαλείων που χρησιμοποιούμε. Τα πινέλα και οι βούρτσες καταλήγουν να είναι εστίες μικροβίων, ειδικά άν τα αφήνουμε στο μπάνιο, έξω από τσάντες που τα προστατεύουν από μικρόβια που -δυστυχώς- κανουν βόλτες καθε φορά που τραβάμε το καζανάκι. Νυχοκόπτες και λίμες πρεπει να απολυμαίνονται επίσης, καθώς μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια στο αίμα μας, μέσω των αμυχών που προκαλεί η χρήση τους.

Συμβουλές για ασφαλή χρηση

-Μη μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου, γιατι μαζί με αυτά μοιράζεσαι και τα βακτήρια των άλλων
-Άλλαζε συχνά τα προϊόντα και δίνε σημασία στην ημερομηνία λήξης τους (που μπορει να είναι 6 ή 3 μήνες μετά το άνοιγμα
-Πλένε τακτικά τα πινέλα και τις βούρτσες
-Απολύμανε με ελαφρυ αντισηπτικό νυχοκόπτες και ψαλιδάκια, πριν τη χρήση.
-Προτιμησε τα οργανικά προϊόντα, ή έστω έλεγχε τις ουσίες που περιέχουν και απόφευγε συστατικά όπως parabens,  methyl, butyl, ethyl και ταλκ
-Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου με επιμελεια ΚΑΘΕ βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λετε?