Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κυνηγώντας τα τέρατα του Instagram


Δεν ειναι νέο, πλέον, πως τα μέσα δικτύωσης αποτελούν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Οι ανθρωποι δημιουργουν και διατηρούν σχεσεις, γνωριμίες και φιλίες από μέσα όπως το facebook ή το Instagram. Κι αν αυτή ειναι η φωτεινή, όμορφη και χρήσιμη πλευρά των μεσων κοινωνικής δικτύωσης (λεμε τώρα, αν...) , υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά. Εκεί, στα ύποπτα και μουντά σοκάκια των bytes, παραμονεύουν τέρατα που σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμο, μπορούν να σου χαλάσουν την ωρα, τη μερα, ή να σε κάνουν να θες να αποσυνδεθεις μια για πάντα από το ίντερνετ.
Μαθετε να τους αναγνωρίζετε εύκολα, για να τους αποφεύγετε. Κι αν τύχει να διαβάσετε τα δικά σας χαρακτηριστικά στα παρακάτω τερατάκια του instagram, καντε μια χάρη στους υπόλοιπους χρήστες, και ξανασκεφτείτε τη συμπεριφορά σας!

1. Ο γυπαετός /η κουγκαρογερακινα

Ποιος είναι: Οι γυπαετοί και οι κουγκαρογερακίνες παλιότερα σύχναζαν σε μπαρ. Σε κάρφωναν με το λάγνο τους γερακογυπαετίσιο βλέμμα και σου έστελναν κερασμένο ποτό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν ενδιαφερόσουν και το ξεκαθαριζες, σε αφηναν στην ησυχία σου. Στη χειρότερη, προσπαθούσαν να σου αποδείξουν πως κατα βαθος τους θές, ακομα κι αν δεν το ξερεις. Στην ιντερνετική μας εποχή, αυτή η ρατσα τερατων, πήρε τη μορφή της σε bytes κανει follow και περιμένει μαζοχιστικά τις χυλόπιτες που θα μαζέψει απο σχόλια και μηνύματα σε χρήστες/χρήστριες που ενοχλει.
Πόσο ενοχλητικός είναι: Εξαρτάται από το πόσο πιεστικός/η είναι. Αν δεν έχεις όρεξη να διαβάζεις τα ερωτικά του παραληρήματα, κάθε φορά που ανεβάζεις μια απλή φωτο στο insta, μπλόκαρε τον. Δυστυχώς αυτό δε λύνει και πολλά προβλήματα, γιατι για κάθε έναν που μπλοκάρεις, εμφανίζονται άλλοι 5. Σαν τη Λερναία Υδρα ένα πραγμα...

2. Η Λερναία Insta


Ποιος είναι: Και μιας και αναφερθήκαμε στο μυθικό τέρας με τα εννιά κεφάλια, το ξέρατε πως υπάρχει και ενα αντίστοιχο τερατάκι στα βαλτοτόπια του instagram; Η Λερναία Insta είναι εκείνος ο χρήστης που -προφανώς- έχει 9, τουλαχιστον, κεφάλια, και για κάποιο λόγο πρεπει να φωτογραφίζει σε selfie  και να μοιράζεται, και τα εννιά, με την ίδια ακριβώς πόζα, απλά με λίγο διαφορετικά χρώματα. Αν στο feed σας υπάρχει εκείνος ο χρήστης που ο ρυθμος που μοιράζεται selfie, αγγίζει τα όρια του spam, τοτε συγχαρητηρια. Ακολουθειτε και εσεις μια Λερναία Insta.
Πόσο ενοχλητικός είναι: Προσωπικά δε με ενοχλούν, όσο ο αριθμός των φωτογραφιών που μοιράζονται ανα μέρα, δεν ξεπερνά ένα συγκεκριμένο αριθμο. Για καθένα μας, αυτός ο αριθμός ανοχής διαφέρει. Αν καποιος που ακολουθείς, ξεπερνά αυτό τον αριθμό, το instagram σου δίνει τη δυνατότητα να τον βαζεις στο mute, χωρίς να κανεις unfollow. 

3. H influenza

Ποιος είναι: Οχι, δεν ειναι η influencer. Θα ήθελε πολύ να είναι, αλλά ο περιορισμένος αριθμός ακόλουθων δεν της το επιτρέπει. Οπότε παίρνει τη μορφή ενος ιού/τερατος και εξαπλώνεται. Κάνει follow σε 1000 ατομα, κι όταν απο ευγένεια ή ενδιαφέρον την ακολουθήσουν κι εκείνοι, τους κάνει unfollow για να έχει χιλιάδες ακόλουθους, χωρίς να ακολουθεί κανεναν. ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ.
Πόσο ενοχλητικός είναι: Ακριβώς όπως και με τον ιο που τους χάρισε το όνομα τους, οι influenzas ειναι πολύ ενοχλητικές, αλλά τουλάχιστον τα συμπτώματα τους εμφανίζονται αμέσως. Αν σας ακολουθήσει κάποιος/α που έχει 10000 ακόλουθους ενώ δεν ακολουθει σχεδόν κανένα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως συναντήσατε μόλις, μια influenza. Κρίνετε, και ακολουθήστε υπευθυνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λετε?