Thursday, October 17, 2013

A piece of (cup)cake

Το καπκεικ, το μικρό κέικ με το γλάσο του από πάνω, είναι μια μόδα που μας ήρθε απ την Αμερική. Το περίεργο με αυτό το γλύκισμα είναι πως θες τρελά να το φας, και δε θες να το φας για να μην το χαλάσεις, την ίδια ώρα. Τελικά το τρως (αυτό έλειπε...).
Ένα από τα πολλά καλά του, είναι πως φτιάχνεται εύκολα. Το άλλο καλό -ή κακό- είναι πως τρώγεται ακόμη ευκολότερα... Εμείς βέβαια θα μείνουμε στο πρώτο κομμάτι και θα σας δείξουμε τη βασική συνταγή για τη ζύμη του cupcake. (Τη συνταγή τη βρήκαμε στο blog της Λιζ με τα φοβερά καπκεικ στο Ναύπλιο)

Υλικά για 12 κεικ:
100 γρ. φαρίνα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ ζαχαρη
2 αυγά

Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μιξερ, και τα μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνουν. Ξέρουμε οτι έγιναν, αν τα καρφώσουμε με ενα μαχαίρι και δε κολλήσει ζύμη επάνω του.

Τιπ. Μη βάλετε πολλή ζύμη στο φορμάκι γιατί φουσκώνουν πολύ. Βάλτε σχεδόν ως τη μέση.
τιπ2. Αν προσθέσετε και κακάο, η ζύμη βγαίνει καστανή (duh...)

Έτσι, γίνεται το βασικό καπκέικ. Μετά βαζετε φαντασία και το στολίζετε με όποιο υλικό σας αρέσει.  Από μερέντα, μέχρι σαντιγί στην οποία τρίβετε μπισκότο oreo, ή maltiesers ή ό,τι άλλο έχετε όρεξη να βάλετε τέλος πάντων.

Στο τέλος θα βγει κάτι που δε θα έχει καμία σχέση με την παραπάνω φώτο. 

No comments:

Post a Comment

What's your thoughts?