Wednesday, October 10, 2018

Ευκολοι τροποι για να φροντισεις το περιβαλλον

Φρόντισε το σπίτι σου για να μην πέσει να σε πλακώσει, δε λένε; Όχι, αλλιώς πάει η παροιμία, αλλά αυτή η φράση είναι πολύ πιο σημαντική. Δες και συ πέντε μικρές αλλαγές που μπορούν να κανουν μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον, και βάλ'τες στη ζωή σου!

1 ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ
Μια πλαστική σακούλα μπορεί να πάρει από 10 έως 1000 χρόνια για να αποσυντεθεί. Οι περισσότερες πετιούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής και άλλες καταλήγουν στον ωκεανό, κι αυτό επηρεάζει τη ζωή των θαλάσσιων ζώων. Οι περισσότερες πλαστικές σακούλες δεν μπορούν να  αποικοδομηθούν . Μια επαναχρησιμοποιήσιμη βαμβακερή τσάντα έχει μόνο θετικά για το περιβάλλον, καθώς και διάρκεια ζωής ίση με πάνω από 700 πλαστικές σακούλες.

2. ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΝΕΡΟΥ
Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε, δε μπορεί να ανακυκλωθεί κάθε είδος πλαστικού. Γι αυτό δοκιμάστε να αλλάξετε τα πλαστικά μπουκάλια σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη. Είτε πρόκειται για μέταλλο είτε για γυαλί, αυτά τα μπουκάλια παρέχουν λειτουργικότητα και βιωσιμότητα.

3 MENSTRUAL CUPS
Ίσως και να μην έχετε ακούσει ποτέ για τα menstrual cups, αλλά υπάρχουν στην αγορά από το 1987 όταν το προϊόν αυτό κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α. – είναι ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο εμμηνόρροιας που μπορεί να κοστίσει από 30 ευρω και μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει λιγότερα απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής, λιγότερα χρήματα με την πάροδο του χρόνου και λιγότερος κίνδυνος του συνδρόμου τοξικού σοκ. Απλά θυμηθείτε να το αλλάζετε και να το καθαρίζετε τακτικά!

4 ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η αγορά φρούτων και λαχανικών από την τοπική αγορά δεν κάνει μόνο γεύματα πιο φρέσκα, αλλά βοηθά επίσης τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και την τοπική οικονομία. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν την καλή ποιότητα των προϊόντων που είναι οργανικά, θρεπτικά και εποχιακά, και ότι μπορούμε να μάθουμε από πού προέρχεται το προϊόν. Ουσιαστικά ξέρεις τι τρως.

5 DIY ΠΡΟΙΟΝΤΑ 
Πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί για την ποιότητα των προϊόντων που βάζουμε στο σώμα μας. Η δημιουργία των δικών μας προϊόντων περιποίησης μπορεί να μας δώσει την ελευθερία επιλογής όσων ουσιών αγγίζουν το σώμα μας. Υπάρχουν δεκάδες συνταγές για το πώς να κάνετε κρέμες, το αποσμητικό σας και την οδοντόκρεμα. Κι όλα αυτά χωρίς τις δεκάδες χημικές ουσίες αυτών των προϊόντων.

No comments:

Post a Comment

What's your thoughts?