Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πως να κερδιζεις τις πρώτες εντυπωσεις

Η πρώτη εντύπωση που κάνει κάποιος είναι και η σημαντικότερη λένε, και φυσικά αυτό ισχύει! Αν συμπαθήσεις ή αντιπαθήσεις κάποιον με την πρώτη ματιά, σπάνια αλλάζεις γνώμη αργότερα. Γι αυτο δεν ειναι υπερβολή να λέμε πως η πρώτη εντύπωση είναι ένα ισχυρό όπλο, που καλό ειναι να το χρησιμοποιούμε υπέρ μας κι όχι να στρεφεται εναντίον μας. Ακολουθούν μερικά τιπς για να αφήνεις τις καλυτερες εντυπώσεις πάντα.

Μίλα καθαρά
Κανείς δε μπορεί να πάρει σοβαρά κάποιον που μιλάει από μέσα του. Στην καλύτερη περίπτωση τον λυπόμαστε ως ντροπαλό. Στη χειρότερη νευριάζουμε που χάνουμε χρόνο προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε τις λέξεις. Γι’ αυτό μίλα πάντα καθαρά και δυνατά.

Κράτα επαφή με τα μάτια
Και μιας και ξεκαθαρίσαμε την ομιλία, περνάμε και στην οπτική επαφή. Κοίτα τη νέα σου γνωριμία στα μάτια, γιατί αυτό δίνει την εντύπωση πως πραγματικά σε ενδιαφέρει αυτό το άτομο. Ακόμα το να κοιτάς αλλού όταν μιλάς με κάποιον είναι σοβαρό σημάδι αδυναμίας.

Στάσου ευθυτενής
Όπως δεν πρέπει να γέρνεις όταν κάθεσαι έτσι δεν πρέπει και να κοιτάς κάτω όταν στέκεσαι όρθια. Ίσιωσε τους ώμους και κράτα το κεφάλι ψηλά. Αυτή η στάση, εκτός του ότι βγάζει δυναμισμό, κάνει καλό και στο σώμα σου.
Χαμογέλα
Αυτό εννοείται! Κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον χαιρέτησε τον –και κέρδισε τον- με τα καλύτερο χαμόγελο σου, μιας και είναι το δυνατότερο όπλο που μας χαρίζει η φύση.

Να σαι στην ώρα σου
Όσα χαμόγελα και να χαρίσεις, δύσκολα να κάνεις κάποιον να ξεπεράσει πως τον έστησες για ώρα. Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι ακριβής, κυρίως αν είναι η πρώτη συνάντηση. Η αργοπορία κάνει πάντα τη χειρότερη εντύπωση, οπότε το ‘μπαίνω τελευταία στο δωμάτιο για να κάνω εντύπωση’ το ξεχνάς!

Κλείσε το κινητό
Αν θες να κάνεις καλή εντύπωση –και για αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, προφανώς θες!- κράτα το κινητό κλειστό ή έστω αθόρυβο, στην πρώτη σου συνάντηση με κάποιον. Και κυρίως, απόφυγε τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι η καλύτερη ώρα να τσεκάρεις το instagram σου, όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο.

Δείξε ενδιαφέρον
Και εννοούμε πραγματικό ενδιαφέρον. Κάνε ερωτήσεις σχετικά με αυτά που σου λέει, άκου προσεκτικά και πες  τις σκέψεις σου .Δείξε πως πραγματικά σε ενδιαφέρει αυτή η νέα σου γνωριμία μιας και αυτό θα κάνει το άλλον να εντυπωσιαστεί και να κολακευτεί ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

What's your thoughts?